Toimus Võru maakonna esimene HaridusFest

Reedel, 24. novembril toimus Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuses EWERS Võru maakonna haridusfestival. Kokku osales üritusel ligikaudu 600 igas vanuses õppijat. 

Kuigi festival toimus alles esimest korda, jäid nii osalejad kui ka korraldajad üritusega väga rahule. Osalejad nentisid, et sellise festivali toimumine Võru maakonnas oli positiivne üllatus. “Tavaliselt toimuvad taolised messid, kuhu meie õpilasi kutsutakse, Tallinnas,” ütles Võru Gümnaasiumi õpilasesinduse juht Henri Vink. 

Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuse direktori Eveli Kuklase sõnul ongi hariduskeskuse üks rollidest tuua inimesed kokku õppima või siis õppimise info juurde. “Kui me tahame Kagu-Eestis päriselt majanduslikus mõttes jõukamaks saada, siis ainus tee on läbi õppimise. Iga õppija on tähtis! Iga kaasaegne oskus mõjutab. Mida vähem meid on, seda kaalukam roll on iga üksiku inimese erialasel arengul,” sõnas Kuklane. “Ma usun, et siin tehti täna väga palju olulisi otsuseid ja ma olen väga uhke, et just meie kool sai olla selle sündmuse võõrustajaks,” lisas ta. 

Ka Võrumaa Arenduskeskuse haridusuuendajal ning ühel ürituse eestvedajal Kerli Kõivul jätkus festivalijärgselt vaid häid sõnu: “HaridusFestist sai oma erakorduses sündmus, mida tasub korrata. Mõistes päeva lõpuks, et sellest kõigest, mis toimus, sai puudutatud 600 inimest, usun veelgi kindlamalt, et Võru maakond on õppiv maakond.”

Festivalil astus üles ligi 50 esinejat, kellest tuntuimad on Mari Kalkun, Tauri Tallermaa, Kati Orav ja Annika Tilga. Messialal oli võimalus tutvuda 30 erineva üldharidus-, kutse-, ja kõrgkooli ning erinevate koolitusettevõtete ja teiste organisatsioonidega.

Lisaks kohtusid HaridusFestil ka Võru maakonna koolide õpilasesinduste esindajad, et arutada nii omavahelist koostööd, õpilaste üldist huvikaitset kui ka partnerlust Eesti Õpilasesinduste Liiduga, mille esindajad samuti kohtumisel osalesid. Samas käsitleti ka argiseid küsimusi nagu näiteks kuidas korraldada transporti erinevatele õpilasesinduste kohtumistele. 

Haridusfestivali idee sai alguse eelmisel aastal, mil Võrumaa Arenduskeskus korraldas maakonna teaduspäeva, mis andis nii noortele kui ka täiskasvanutele võimaluse esitleda enda koostatud akadeemilisi töid ja uurimusi. Samuti motiveeris korraldajaid Kagu-Eesti elanike Eesti keskmisest madalam haridustase.

HaridusFesti veavad eest Võrumaa Arenduskeskus, Eesti Töötukassa, Võru Gümnaasium ja Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskus EWERS. Päeva juhtisid Mirtel Kuuse ja Lasse Rihard Sissas.

https://vorumaa.ee/toimus-voru-maakonna-esimene-haridusfest/

Fotod: Lota Vana

Tagasi